placeholder
De Band

De start van het Zwolse Carnaval 2023

20-02-2023

De Band is een verzameling bijzondere mannen, naast een lekker deuntje kunnen blazen is De Band rijk aan diverse karakters, eigenschappen en ervaringen. Zo ook Berry, onze eigen projectleider. U moet weten dat, wanneer er binnen De Band een idee geopperd wordt, Berry er vaak mee aan de slag gaat. Zo was in 2019 een idee geopperd om met carnaval iets bijzonders te doen....

Zo werd het 2023 en een paar weken voor het carnavalsfeest zou losbarsten kwam Berry op een repetitieavond met het idee (eigenlijk was het al bijna geregeld maar hij moest De Band nog even meenemen). In grove lijnen was er een steiger (5 meter hoog, 12 meter breed en 2 meter diep) geregeld, de gesprekken met de spreekstalmeester van de avond, de gemeente voor de vergunning en geluidstechnici liepen ook al. Kortom we wisten dat we weer iets anders, bijzonders, opvallends en vooral iets leuks zouden gaan doen.

Na een week van ‘het gaat door’ en 'het gaat niet door’ reed op vrijdagmiddag 16.30 uur een grote oplegger de Melkmarkt  op. De chauffeur takelde de steiger direct tussen de kerk en de tent, waarna deze aangesloten kon worden op het elekticiteitsnetwerk. Dit verliep niet helemaal zonder slag of stoot maar het lukt wel!

Om 20.30 uur stond De Band klaar voor de soundcheck, microfoons werden aangesloten en vastgemaakt aan de instrumenten. Na twee liedjes op 5 meter hoogte werd De Band nog enthousiaster, wat een gaaf uitzicht en wat klonk het te gek! Nu nog even wachten tot 23.11 uur voordat het feest echt zou los barsten.

23.00 uur verzamelde De Band zich bij de steiger, alle mannen klommen het gevaarte op om zich te focussen op dat wat komen ging. En wat was dat gaaf; De Band bracht 7 liedjes, genoot van een overvolle Melkmarkt en een speelde een goed uur! Wat een fantastisch gezicht is het om al die mensen uit hun dak zien gaan en uit volle borst mee te horen zingen. Dit is toch weer een hele bijzondere ervaring om te mogen meemaken. Een top avond en een super optreden!!

Bij ieder feest of evenement hoort ook opruimen; op zaterdagochtend om 5.30 uur stond de oplegger weer klaar om ‘onze’ steiger op te halen.  

Een diepe buiging gaat uit naar Berry, hij heeft het toch weer voor elkaar gekregen. De Band is erg benieuwd wat het volgende project gaat worden...... 

 










.

Reageer via facebook

';

Deze site is ontwikkeld door Time2impress